FAQ items aan het laden...

Ruiterbewijs

Het SRR Ruiterbewijs is niet alleen ontzettend leuk, maar ook heel interessant. Met het SRR Ruiterbewijs op zak heb je aangetoond dat je een verantwoorde en ervaren ruiter bent. Een ruiter die de basisbeginselen van het paardrijden goed onder de knie heeft, weet hoe een paard verzorgd moet worden en veilig op de openbare weg en in het bos kan rijden. Het SRR Ruiterbewijs is onmisbaar voor iedereen die paardrijdt en is levenslang geldig! Want zeg nou zelf, jij stapt toch ook niet op de brommer of in de auto zonder rijbewijs? Met je Ruiterbewijs op zak ben je ook nog eens compleet verzekerd op, naast en rondom je paard.

Tijdens de voorbereiding op het examen leer je ontzettend veel over paarden en paardrijden. De volgende onderwerpen komen hierbij aan bod:

  • De aard en het gedrag van het paard
  • Hoe communiceert een paard?
  • De algemene verzorging, zoals hoefverzorging en voeding, maar ook de verzorging voor en na het rijden
  • Gezondheid, ziektes en aandoeningen

Maar natuurlijk leer je ook hoe je met plezier en veilig op de openbare weg en in het bos kunt rijden. Ook ga je springen, doe je obstakeltraining en leer je meer over de verkeersregels voor ruiters.

Kortom een hele leuk en leerzaam examen voor iedereen die beter wil leren paardrijden en meer wil weten over het gedrag en de verzorging van paarden. Een onmisbare aanvulling op je wekelijkse manegeles of training met je paard.

Stal de Naaldenhof organiseert in het voorjaar meerdere keren een Ruiterbewijs-examen. Hier zit geen cursus aan vooraf. Het voor bereiden op het examen doe je zelf. Mocht je behoefte hebben aan een extra rijles of eventueel een theorieles is dit uiteraard wel af te spreken.

Het mee doen met het examen kan met een eigen paard, maar het rijden op een manegepaard/pony behoort ook tot de mogelijkheden.

Mocht u meer informatie willen hebben kunt u contact met ons opnemen.

Data 2023 volgen

Meld je nu aan!

Meer weten over het Ruiterbewijs? Neem contact met ons op!

Contact