FAQ items aan het laden...

Hoe begin je met paardrijden?

Als uw kind nog nooit heeft paardgereden, raden wij u aan om eerst een paar keer een privéles te volgen. Tijdens deze lessen kan de instructie uw kind 1 op 1 uitleggen hoe je op een pony hoort te zitten, basis uitleg geven over het paard in het algemeen, hoe je een pony kunt laten doen wat je wilt en de beginselen van de draf te oefenen.

Als dit allemaal goed gaat kan uw kind door naar de zogeheten Startersles.

Dit zijn kleine groepslessen (max. 7 kinderen) van een 1/2 uur. De pony’s worden tijdens deze lessen vastgehouden en er wordt alleen in stap en draf gereden. Wanneer uw kind zich veilig voelt op de pony en het rijden in draf goed beheerst kan er worden gegaloppeerd!

Voor het oefenen van de galop raden we weer een aantal keer een privéles aan. Samen met de instructie voor het eerst alleen in galop! Als dit goed gaat kan de overstap gemaakt worden naar de Beginnersgroep.

Deze lessen (max.10 kinderen) duren een uur en uw kind rijdt los in de baan. Van hieruit stromen de kinderen door naar de meer Gevorderde groepen.

Uit de praktijk is gebleken dat deze opzet het beste werkt bij kinderen vanaf 6 jaar die nog niet eerder hebben paardgereden.

U kunt uiteraard met ons overleggen als u van mening bent dat uw kind beter een ander traject kan volgen. Wij adviseren u dan graag.

Zie het lesrooster voor de verschillende mogelijkheden.

Wil je meer weten over onze lessen? Neem contact met ons op!

Contact