FAQ items aan het laden...

Hoe begin je met paardrijden?

Als uw kind nog nooit heeft paardgereden, raden wij u aan om eerst een paar keer een privéles te volgen. Tijdens deze lessen kan de instructie uw kind 1 op 1 uitleggen hoe je op een pony hoort te zitten, basis uitleg geven over het paard in het algemeen, hoe je een pony kunt laten doen wat je wilt en de beginselen van de draf te oefenen.

Als dit allemaal goed gaat kan uw kind door naar de zogeheten Startersles.

Dit zijn kleine groepslessen (max. 7 kinderen) van een 1/2 uur. De pony’s worden tijdens deze lessen vastgehouden en er wordt alleen in stap en draf gereden. Wanneer uw kind zich veilig voelt op de pony en het rijden in draf goed beheerst kan er worden gegaloppeerd!

Voor het oefenen van de galop raden we weer een aantal keer een privéles aan. Samen met de instructie voor het eerst alleen in galop! Als dit goed gaat kan de overstap gemaakt worden naar de Beginnersgroep.

Deze lessen (max.10 kinderen) duren een uur en uw kind rijdt los in de baan. Van hieruit stromen de kinderen door naar de meer Gevorderde groepen.

Uit de praktijk is gebleken dat deze opzet het beste werkt bij kinderen vanaf 6 jaar die nog niet eerder hebben paardgereden.

U kunt uiteraard met ons overleggen als u van mening bent dat uw kind beter een ander traject kan volgen. Wij adviseren u dan graag.

Zie het lesrooster voor de verschillende mogelijkheden.

Volwassenen

Weer het paardrijden oppakken of het nu echt eens gaan doen?
Ongedwongen genieten op de rug van een paard!
Of je nou elke week een keer een les wil komen volgen, als je graag buiten in de duinen zou willen gaan rijden of eventueel in de toekomst een eigen paard zou willen aanschaffen.

Wij kunnen je hiervoor opleiden!
We bieden zowel groeps- als privélessen aan.

Wanneer je nog helemaal geen ervaring hebt met het paardrijden is het volgen van privélessen de beste optie.
In deze lessen wordt er uitgebreid stil gestaan bij het wezen paard en uiteraard hoe je op een juiste manier moet paardrijden. Ook het op- en afzadelen, omgang met het paard op stal en de verzorging van een paard komen aan bod. Privélessen kunnen iedere dag (behalve zondag) overdag worden afgesproken.

Mocht je wel al ervaring hebben dan kun je, na het volgen van een privéles om je niveau te bepalen, instromen in 1 van onze groepslessen. Deze lessen zijn naar het niveau van de ruiters ingedeeld. Zie het lesschema voor de tijden.

Wil je meer weten over onze lessen? Neem contact met ons op!

Contact