FAQ items aan het laden...

Historie

Stal de Naaldenhof, thans gelegen aan de rand van het prachtige natuurgebied van “De Waterleiding Duinen”, heeft een oude historie.

Interessant om te weten dat de stal vroeger lag in het andere duingebied, de Kennemerduinen, grenzend aan de Zandvoortselaan.

Ongeveer 60 jaar geleden liet de directeur van een gerenomeerd verzekeringsbedrijf een prachtige stijlvolle manege/rijhal bouwen op een prachtige plek. Een stijlvol gebouw, van wit gekalkte stenen met de brede zwarte boerderijband aan de onderkant. Ja natuurlijk, met een mooie rieten kap! Er omheen wat paddocks, een springtuin en zonder hek zomaar de duinen in….

Hoe kwam dat zo.. natuurlijk, want de directeur was een groot paardenliefhebber en was een niet onverdienstelijk springruiter. Hij liet zich bij staan door een pikeur, die indertijd samen met Toon Ebben springwedstrijden treed. Hij omringde zich door een paar vrienden met hun eigen paarden, want er moest natuurlijk ook een beetje verdiend worden. Uiteraard met mooie goede paarden!

Maar helaas er kwam een eind aan het sprookje, want het prachtige complex werd in de as gelegd en totaal verwoest door een brand. Gelukkig werden de paarden op tijd gered.

Wat te doen. Er werd een stevige stal neergezet voor ongeveer 16 paarden en het verhaal ging gewoon door. De eigenaar bleef heerlijk rijden met zijn vrienden en langzamerhand kwamen erwat ruiters bij.. een paar manegepaarden werden aangeschaft en de pikeur, de heer Slagveld, kon prima uit de voeten met zijn kennis. Het verhaal ging, dat hij van elk paard een kanjer kon maken, nou, dat kwam niet altijd uit maar best wel geregeld.

In de jaren ’70 ging mevr. Heleen Lindeman lessen nemen en natuurlijk, er kwam een eigen paard. Was een mooie tijd! Maar helaas, de eigenaar werd oud en de stal kreeg niet meer het onderhoud wat zo nodig was. Het bleef er knus en de paarden weren goed verzorgd, maar nee, het zag er niet meer goed uit.

De resultaten bleven zwaar achter en de kosten rezen de pan uit. Het was droevig, en men besloot te verkopen. Heleen Lindeman realiseerde zich, dat er een prachtige stal verloren zou gaan en besloot de manege over te nemen.

Dat was geen sinecure. Het dreigde in te storten, het was een modderbende, geen verharding, geen hooi- en stro-opslag, kortom een drama. Maar…met de hulp van haar dochter, Pluis Lindeman, wisten ze er een mooie stal van te maken. De ene uitbreiding na de andere, boxen werden bijgebouwd en er ontstond een bloeiend bedrijf.

Vandaag de dag draait het bedrijf onder leiding van Minne de Boer.

Een gouden plekje in de drukke Randstad is behouden gebleven. Nog altijd uniek in de regio met een nostalgische uitstraling en authentiek van karakter.

Wil je meer weten over Stal de Naaldenhof? Neem contact met ons op!

Contact